Firma EIKON se distinge prin calitate, diversitate și profesionalism atât prin producția propie de icoane, cât și prin comercializarea obiectelor bisericești. EIKON ARTIS este unul dintre producătorii și distribuitorii principali de obiecte de cult din România, produsele noastre regăsindu-se în majoritatea eparhiilor de pe teritoriul țării. Mai mult decât atât, calitatea superioară a produselor noastre este recunoscută la nivel global, firma Eikon având clienți în toată Europa, Asia, Australia și America. Ne bucurăm, așadar, de o recunoaștere la nivel internațional cultivată atât prin susținerea produselor de calitate deosebită, cât și prin promovarea acestora la târgurile de obiecte de cult ortodox din țară și din străinătate.

În ceea ce privește producția proprie, Atelierul de Icoane EIKON vă propune o gamă largă și variată de produse, modele personalizate executate pe materiale diverse:icoane pe pal,icoane pe blat de lemn sau icoane în rame de lemn, icoane pe MDF, icoane pe pânză, icoane pe sticlă, dar și alte materiale. De asemenea, executăm icoane de diverse dimensiuni, acestea întinzându-se până la 1.6 metri lungime. Amintim, însă, și de iconițele plasitifiate, iconite laminate, icoane diptice și icoane triptice, regăsindu-se și acestea în producția proprie.

Pe lângă acest lucru, în Atelier realizăm și icoane litografiate în rame de lemn, dar și icoane pictate pe lemn de tei cu traversă, icoane aurite cu piatră de agat – tehnică de realizare preluată de la marii maeștri bizantini de altădată. Mai mult decât atât, realizăm pictura catapeteasmelor și ne bucurăm de o bogată experiență în acest sens.

Aici, la Atelierul EIKON, credem că fiecare icoană este destinată unui suflet care să o valorifice și să o prețuiască, motiv pentru care executăm produse personalizate, cu peste 300 de modele disponibile – reprezentări ale Maicii Domnului, Domnului Iisus Hristos, Praznicelor Împărătești și Sfinților. Gama noastră include atât icoane în stil bizantin, cât icoane și realist, urmărind să vă ofere o paletă cât mai largă de alegere, fara a neglija calitatea și unicitatea produselor EIKON.

Produsele noastre de icoane și obiecte bisericești se regăsesc în majoritatea eparhiilor din România, menționăm doar o parte din partenerii noștri: Mitroplia Moldovei si Bucovinei, Mitropolia Ardealului, Mitropolia Clujului, Mitropolia Banatului, Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților, Arhiepiscopia Romanului și Bacăului, Arhiepiscopia Alba-Iulia, Arhiepiscopia Aradului, Episcopia Maramureșului și Sătmarului, Episcopia Devei și Hunedoarei, Episcopia Oradiei, Episcopia Hușilor, precum și alte eparhii din străinătate.

Firma EIKON ARTIS are parteneriate cu unii dintre cei mai importanți furnizori de obiecte de cult din Europa, precum producătorul de obiecte bisericești Sofrino – cel mai mare producător de obiecte bisericești al Patriarhiei Ruse, dar și renumite fabrici de obiecte bisericești din Grecia – recunoscute pentru producția de tămâie, icoane de argint și obiecte de cult aurite și obiecte de cult din argint masiv.

De asemenea, amintim și de alți producători importanți de obiecte bisericești din Rusia, obiecte bisericești din Ucraina, obiecte bisericești din Serbia și obiecte bisericești din Republica Moldova, produsele comercializate de noi caracterizându-se printr-o calitate de cel mai înalt nivel, bun gust și o estetică autentică.

Prin urmare, pe lângă producția proprie, firma EIKON se numără printre distribuitorii majori de icoane și obiecte bisericești din România, obiectele de cult fiind din cele mai diverse. Poate cele mai deosebite, în acest sens, sunt policandrele, împărțite pe trei categorii – policandre aurite, policandre masive turnate și policandre din antimoniu, fiecare conținând peste 50 de modele de candelabre bisericești– aceste policandre: policandre 3 becuri, policandre 6 becuri, policandre 9 becuri, policandre 12 becuri, policandre 15 becuri, policandre 18 becuri, policandre 21 becuri, policandre 24 becuri, policandre 36 becuri, policandre 42 becuri,policandre 52 becri, policandre 56 becuri, policandre 68 becuri, polșicandre 76 de becuri, policandre 144 de becuri până la policandre de 215 becuri și până la 7 etaje, 7 m lungime și 500 kg.

Firma EIKON asigurându-vă și servicii precum ansamblarea, consultanța și livrarea policandrelor. Bineînțeles, executăm și candelabre bisericești la comandă deoarece ținem mereu cont de preferințele clientului, acestea pot include înlocuirea becurilor cu policandre cu lumânări sau adăugarea unui etaj.

De asemenea,în aceeași categorie a obiectelor de cult se numără și crucile de turlă – aurii, cu dimensiunile începând de la 60 de cm, până la trei metri, fabricate din inox, suflate cu pulbere de titan – tablă aurie pentru acoperișurile bisericilor și clopote, confecționate din aliaje de bronz și cupru, cu greutatea cuprinsă între șase și 500 de kg.

Tot în magazinul de obiecte bisericești EIKON găsiți și obiecte bisericești destinate săvârșirii slujbelor cultului ortodox: Sfânta Masă, proscomidiar, candelă cu picior și candele agățătoare, precum și Set Sfinte Vase –  cruci de binecuvântare și cruci cu postament, Sfinte Evanghelii, Sfântul Apostol, Sfinte Chivote, cădelnițe, cristelnițe din aluminiu, cristelnițe din inox sau cristelnițe de cupru, trusă de botez aurită, trusă de botez nichelată, trusa Sfânta Împărtășanie aurită, trusă pentru Sfânta Împărtășanie argintată, precum și set pentru Sfântul Maslu, racle pentru Sfinte Moaște aurite,raclă pentru veșmânt, sfeșnice cu 1 lumânare, sfeșnic cu 3 lumânări, sfeșnic cu 12 lumânări, sfeșnic 18 lumânări, sfeșnic 24 lumânări, sfeșnic cu 44 de lumânări până la sfeșnice cu 50 de lumânări -sfeșnice cu nisip și sfeșnice cu 7 lumânări. Punem la dispoziția dumneavoastră și obiecte de cult destinate slujirii arhierești, set cruce și engolpion, set dichir și trichir, baston arhieresc, cârjă arhierească, scaun arhieresc, ripide, veșmânt arhieresc, mitră și cruce pentru aceasta.

Pe lângă acestea, vă prezentăm și alte diverse categorii de produse, precum veșminte bisericești, mobilier bisericesc din lemn sau obiecte de cult din lemn sau argint masiv.

Firma EIKON comercializează și alte diverse produse precum tămâie din Grecia și tămâie de Muntele Athos cu diferite arome; bizantin, mir, betleem, iasomie, damasc, heruvim, floarea pustiei,camelia,smirnă,nucă,sparta,ghetsimani,magnolia,trandafir,florile primăverii,nard,axion,mâna Miacii Domnului, floarea îngerului. tămâie naturală, smirnă, cărbune pentru cădelniță și cățui, fitile de ceară naturală și fitile de parafină dar și CD-uri cu muzică religioasă.

Recunoscută în toată lumea pentru calitatea superioară a produselor și serviciilor, pentru seriozitate și profesionalism, firma EIKON vă oferă o gamă largă de produse deosebite, cu o anumită estetică, respectând normele și valorile cultului creștin-ortodox. De aceea, ne dorim ca fiecare client să-și găsească produsul care îl împlinește și îl bucură, prețuindu-l întocmai. Echipa EIKON vă mulțumește pentru încrederea acordată, pentru suportul dumneavoastră și vă promite aceleași servicii și produse bisericești de calitate superioară în continuare.

Doamne ajută,

Echipa EIKON ARTIS.