Târg de obiecte bisericești la Timișoara

Cel mai important târg creştin din sud-estul Europei, Târgul Internaţional de Veşminte, Icoane, Cărţi şi Obiecte Bisericeşti, a fost organizat pentru prima dată la Timişoara, la Casa Tineretului, în perioada 15-17 septembrie 2011.

Au fost prezenți mai mulți producători de obiecte bisericești din Grecia, Germania, Ucraina şi România care au expus clopote şi policandre, mobilier din lemn, veşminte arhiereşti şi preoţeşti, cărți şi reviste creştine.

La eveniment a participat şi una dintre cele mai vechi turnătorii de clopote din lume – 1590 – Perner – Germania şi cea mai importantă companie de ceasuri de turlă şi automatizări – 1862 – Philipp Horz. Clopotele automatizate reproduc singure „Imnul Europei” sau „Fur Elise” şi pot fi comandate prin GPS, de pe telefon mobil.

La târg a participat și firma Eikon din România cu frumoase policandre pentru biserică, cel mai mare având 160 becuri, 6,5 metri înălțime şi 500 kg greutate. Cruci de turle aurite de diferite
dimensiuni, cea mai mare fiind de 3,5 metri înălţime și cea mai mică de 0,7 metri înălțime.

Vizitatorii au putut admira engolpioane, cruci pectorale lucrate în ferecătură de aur și argint cu email, filigran și pietre semiprețioase.